Tijdens deze excursie laten wij ons voeren langs de waterlijn van de Oosterschelde. We zoeken en snijden zelf diverse zeewiersoorten.
Na de eenvoudige lunch (indien van toepassing) bereiden we samen een 3 gangenmenu en verwerken hierin de verschillende soorten wier.
Zoeken, snijden, bereiden, proeven en genieten van al dat moois uit onze eigen omgeving…. ecologisch dus !

Data:
16 juni 2018
Aanvang: 11.15 u tot ca.19.00 u
Kosten: € 65,00 incl. lunch

14 juli 2018
Aanvang:10.15 u tot ca. 18.30 u
Kosten : € 65,00 incl. lunch

25 aug. 2018
Aanvang: 9.15 tot ca. 17.30 u
Kosten: € 65,00 incl. lunch

VRIJDAG: 14 sept. 2018
Aanvang: 12.30 u tot ca. 19.00 u
Kosten: € 55,00 (Géén lunch inbegrepen)

27 okt. 2018
Aanvang: 11.00 u tot ca. 18.00 u
Kosten: € 65,00 (lunch inbegrepen)

10 nov. 2018
Aanvang: 10.30 u tot ca. 18.30 u
Kosten: € 65,00 incl. lunch

Inschrijving is definitief bij vòòrafbetaling. Na aanmelding ontvangt u de betalingsmogelijkheid per e-mail.
Annulering: alleen kosteloos, indien dit 48 uur vòòr aanvang plaatsvindt.

Wilt u met een eigen groep deze workshop volgen dan is dit mogelijk.
Reservering per kookboerderij@kpnplanet.nl of tel. 0118-616806

Rondom de kookboerderij gaan we op zoek naar eetbare wilde planten,bloemen en kruiden.
Tijdens het zoeken leert u waarop gelet moet worden bij het plukken.
In de keuken bereiden we samen diverse hapjes en gerechtjes, waarvan u natuurlijk gaat proeven.

Data:
Zaterdag 21 april 2018
Zaterdag 5 mei 2018

Tijdstip: op alle dagen vanaf 13.30 u – ca.19.00 u
Kosten : € 42,- incl. 2 drankjes
Reserveren : tot 1 week voor aanvang
Inschrijving is definitief bij vóóraf betaling.
Kosteloos annuleren kan tot 48 uur vòòr aanvang.

ZEEUWSE BOLUSSEN bakken:

Heeft u altijd al eens uw bolussen zelf willen bakken?
Ook een leuke aktiviteit om samen met uw (klein)kinderen te doen !
In deze 3 uur durende workshop gaat u met een zakje verse bolussen naar huis.
Ondertussen maken we nog een smoothy, pesto’s of ander klein hapje klaar.
We starten met een kopje koffie of thee.

Data:
Donderdag 15 nov. 2018
19.00 u – 22.00 u
Woensdagmiddag 28 nov 2018
14.00 u – 17.00 u

Kosten: € 14,50 p.p.
Inschrijving is definitief bij vóórafbetaling.
Opgave: tot 4 dagen voor aanvang.
Annulering kan kosteloos tot 48 uur vòòr aanvang.

Wilt u met een eigen groep bolussen bakken, dan is dat op andere tijdstippen ook mogelijk !

Bent u geïnteresseerd in vegetarisch koken en wilt u nieuwe ideeën, dan is deze
‘ In – stap – op – maat – cursus ‘ een aanrader.
U kunt alle workshops als cursus volgen.
Wilt u slechts aan één of twee workshops deelnemen, dan kan dit ook.
De cursusinhoud bestaat uit het bereiden van 3-gangen menu’s, een feestmaaltijd, achtergrondinformatie met voedingsverantwoording en werken met diverse kruiden.

Cursusdata:
Donderdag 25 okt.2018
Donderdag 1 nov.
Donderdag 8 nov.

Aanvang: 17.00 u
Kosten: € 125,- voor alle data
Losse workshop € 46,-

Inschrijving is definitief bij vóórafbetaling

STAPPEN – KOKEN – HAPPEN

Wilt u een aktief weekend en genieten van het landelijke Walcheren ?

11.00 uur: aankomst op Kookboerderij Krommenhoeke
12.00 uur: (na koffie/broodje) Wandelen op Walcheren met gids Hans Corbijn, die van alles weet te vertellen over het landschap
15.00 uur: na ongeveer 10 km wandelen terug bij Kookboerderij Krommenhoeke
16.00 uur: (na een drankje) de kookworkshop: koken en eten
21.00 uur: lekker uitbuiken, genieten van het uitzicht en daarna goed slapen
10.00 uur: na het ontbijt weer naar huis

Kosten p.p. (minimaal 6 deelnemers):
workshop + 2 drankjes € 40,-
2 drankjes + broodjes (lunch) € 7,50
overnachting en ontbijt € 35,-
wandeling 3 uur € 16,50
Arrangement totaal € 99,-

O.a. vanwege weersomstandigheden, speciale verzoeken, aantal deelnemers, e.d. kunnen tijden en prijzen worden aangepast.
U kunt altijd extra drankjes e.d.bestellen, dit wordt apart berekend.

Geschikte kookworkshops voor mannen met weinig kookervaring, die graag iets meer van de kookgeheimen (van Krommenhoeke) te weten willen komen.
In groepjes maken we 2 – en 3 gangenmenu’s, waarin veel basisbereidingen voorkomen.
Na afloop van de cursus bent u in staat om zelf eenvoudige maaltijden te bereiden.
De gemaakte gerechten, tijdens de 4 uur durende workshop, eten we gezellig samen op in combinatie met een drankje.

Data:
Dinsdagen: 13, 20 en 27 november 2018
Tijdstip: 16.30 u – ca. 20.30 u
Kosten: € 120,- incl. alle ingrediënten en drankjes.
Losse workshop : € 44,-
Reserveren tot een week voor aanvang.
Inschrijving is definitief bij vòòraf betaling.