Tijdens deze excursie laten wij ons voeren langs de waterlijn van de Oosterschelde. We zoeken en
snijden zelf diverse zeewiersoorten.
Na de eenvoudige lunch (indien van toepassing) bereiden we samen een 3 gangenmenu en verwerken hierin
de verschillende soorten wier.
Zoeken, snijden, bereiden, proeven en genieten van al dat moois uit onze eigen omgeving…. ecologisch
dus !

Data:
9 mei 2020 

Aanvang: 11.15 u tot ca. 18.30 u

Kosten: € 67,00 (incl. lunch)

20 juni 2020
Aanvang: 9.30 u tot ca. 16.00 u
Kosten : € 57,00   Ditmaal maken we lunchgerechten met zeewier!

8 aug. 2020
Aanvang: 13.00 tot ca. 19.00 u
Kosten: € 57,00

3 okt. 2020
Aanvang: 10.45 u tot ca. 18.00 u
Kosten: € 67,00 (incl. lunch)

7 nov. 2020
Aanvang: 12.30 u tot ca. 18.30 u
Kosten: € 57,00 (géén lunch inbegrepen)

Inschrijving is definitief bij vòòrafbetaling. Na aanmelding ontvangt u de betalingsmogelijkheid per
e-mail.
Annulering: alleen kosteloos, indien dit 48 uur vòòr aanvang plaatsvindt.

Wilt u met een eigen groep deze workshop volgen dan is dit mogelijk.
Reservering per kookboerderij@kpnplanet.nl of tel. 0118-616806

Rondom de kookboerderij gaan we op zoek naar eetbare wilde planten,bloemen en kruiden.
Tijdens het zoeken leert u waarop gelet moet worden bij het plukken.
In de keuken bereiden we samen diverse hapjes en gerechtjes, waarvan u natuurlijk gaat proeven.

Data:
Zaterdag: 11 april 2020
Donderdag: 30 april 2020

Tijdstip: op alle dagen vanaf 13.30 u – ca.19.00 u
Kosten : € 45,- incl. 2 drankjes
Reserveren : tot 1 week voor aanvang
Inschrijving is definitief bij vóóraf betaling.
Kosteloos annuleren kan tot 48 uur vòòr aanvang.

ZEEUWSE BOLUSSEN bakken:

Heeft u altijd al eens uw bolussen zelf willen bakken?
Ook een leuke aktiviteit om samen met uw (klein)kinderen te doen !
In deze 3 uur durende workshop gaat u met een zakje verse bolussen naar huis.
Ondertussen maken we nog een smoothy, pesto’s of ander klein hapje klaar.
Tussendoor drinken we een kopje koffie of thee.

Data:
Donderdag: 16 april 2020
19.00 u – 22.00 u
Vrijdagmiddag 15 mei 2020
14.00 u – 17.00 u

Kosten: € 17,50 p.p.
Inschrijving is definitief bij vóórafbetaling.
Opgave: tot 4 dagen voor aanvang.
Annulering kan kosteloos tot 48 uur vòòr aanvang.

Wilt u met een eigen groep bolussen bakken, dan is dat op andere tijdstippen ook mogelijk !

Bent u geïnteresseerd in vegetarisch koken en wilt u nieuwe ideeën, dan is deze
‘ In – stap – op – maat – cursus ‘ een aanrader.
U kunt alle workshops als cursus volgen.
Wilt u slechts aan één of twee workshops deelnemen, dan kan dit ook.
De cursusinhoud bestaat uit het bereiden van 3-gangen menu’s, een feestmaaltijd,
achtergrondinformatie met voedingsverantwoording en werken met diverse kruiden.

Cursusdata:
Donderdag 12 nov. 2020
Donderdag 19 nov.
Donderdag 26 nov.

Aanvang: 17.00 u
Kosten: € 125,- voor alle data
Losse workshop € 46,-

Inschrijving is definitief bij vóórafbetaling

STAPPEN – KOKEN – HAPPEN

Wilt u een aktief weekend en genieten van het landelijke Walcheren ?

Programma:
11.00 uur: Aankomst op kookboerderij Krommenhoeke, waar we starten met een kopje koffie/thee
12.00 uur: Eenvoudige lunch
13.00 uur: Wandelen op Walcheren met gids Hans Corbijn, die van alles weet te vertellen over het
landschap. Tocht van max. 10 km (2 à 2,5 uur)
16.00 uur: Drankje in de kookboerderij
16.30 uur: Kookworkshop
21.30 uur: Lekker uitbuiken, genieten van het uitzicht en daarna goed slapen
ca. 9.00 uur: ontbijt

Kosten p.p. (minimaal 6 deelnemers):
workshop + 2 koffie/thee € 42,50
lunch € 12,50
overnachting en ontbijt € 35,-

wandeling tot max. 20 pers. € 100,- voor hele groep

Bovenstaande programma kan natuurlijk in overleg worden aangepast.
O.a. vanwege weersomstandigheden, speciale verzoeken e.d. kunnen tijden worden aangepast.
U kunt altijd extra drankjes e.d.bestellen, dit wordt apart berekend.
Kijk voor meer informatie op: www.wandelenopwalcheren.nl of Facebook

Geschikte kookworkshops voor mannen met weinig kookervaring, die
graag iets meer van de kookgeheimen (van Krommenhoeke) te weten willen komen.
In groepjes maken we 2 – en 3 gangenmenu’s, waarin veel basisbereidingen voorkomen.
Na afloop van de cursus bent u in staat om zelf eenvoudige maaltijden te bereiden.
De gemaakte gerechten, tijdens de 4 uur durende workshop, eten we gezellig samen op
in combinatie met een drankje.

Data:
Dinsdagen: 1, 8 en 15 december 2020
Tijdstip: 16.30 u – ca. 20.30 u
Kosten: € 120,- incl. alle ingrediënten en drankjes.
Losse workshop : € 44,-
Reserveren tot een week voor aanvang.
Inschrijving is definitief bij vòòraf betaling.

Werken met verse kruiden ! Ja, heerlijk, maar wat zijn goede combinaties ? En hoe kweek jezelf je kruiden in je tuintje of op het balcon.

We maken diverse gerechtjes, die samen een lekkere maaltijd opleveren.

Datum:  Woensdag: 23 sept. 2020

Aanvang: 17.00 u tot ca. 21.00 u

Kosten: € 35, – (incl. koffie of thee)

Op het terras van de kookboerderij is sinds kort een mooie houtgestookte pizzaoven. Deze wordt opgestookt met fruitbomen- en essenhout uit eigen boomgaard. Met een groep, vanaf 10 personen tot ca. 40 personen, kunt u zelf van die knapperige pizza’s bakken !
Arrangementen: Voor groepen tot 25 personen: Zelfgemaakte pizza met enkele rauwkostsalades, nagerecht met koffie/thee (excl. alcoholische dranken) kost € 32,50 p.p.Voor groepen vanaf 26 – 40 personen:  kosten € 28,50 p.p.

In overleg kan de inhoud van deze workshop altijd worden aangepast.