Tijdens deze excursie laten wij ons voeren langs de waterlijn van de Oosterschelde.
We zoeken en snijden zelf diverse zeewiersoorten.
Na de eenvoudige lunch (indien van toepassing) bereiden we samen een 3 gangenmenu of we maken een lunchmenu.

Hierin verwerken we de verschillende soorten wier.

Zoeken, snijden, bereiden, proeven en genieten van al dat moois uit onze eigen omgeving…. ecologisch dus!

 
Data:
Zaterdag 11 mei 2024 (volgeboekt)

Tijdstip: 12.00 u tot ca. 18.00 u
Kosten: € 60,- p.p. voor het te bereiden 3 gangenmenu, incl. 2 drankjes

Zaterdag 6 juli 2024

Tijdstip: 9.45 tot ca. 15.45 u
Kosten: € 60,- voor het bereiden van een lunchmenu, incl. 2 drankjes.

Zaterdag 7 sept 2024 (volgeboekt)

Tijdstip: 12.30 u tot ca. 18.30 u
Kosten: € 60,- voor het bereiden van een dinermenu, incl. 2 drankjes.

Zaterdag 2 nov 2024

Tijdstip: 9.30 u tot ca. 16.30 u
Kosten: € 60,- voor het bereiden van een lunchmenu, incl. 2 drankjes.

Inschrijving is definitief bij vòòrafbetaling. Na aanmelding ontvangt u de betalingsmogelijkheid per e-mail.
Annulering: alleen kosteloos, indien dit 48 uur vòòr aanvang plaatsvindt.
Zie voor meer zeewierinfo: www.zeewierwijzer.nl

Wilt u met een eigen groep deze workshop volgen dan is dit mogelijk.
Reservering: kookboerderij@kpnplanet.nl of tel. 0118-616806

Rondom de kookboerderij gaan we op zoek naar eetbare wilde planten, bloemen en kruiden.
Tijdens het zoeken leert u waarop gelet moet worden bij het plukken.
In de keuken bereiden we samen diverse hapjes en gerechtjes, waarvan u natuurlijk gaat proeven.

 

Data:

Zaterdag 6 april 2024

Tijdstip: 13.30u tot ca. 17.30u
Kosten : € 45,- incl. 2 drankjes
Reserveren : tot 1 week voor aanvang
Inschrijving is definitief bij vóóraf betaling.
Kosteloos annuleren kan tot 48 uur vòòr aanvang.

ZEEUWSE BOLUSSEN bakken:

Heeft u altijd al eens uw bolussen zelf willen bakken?
Ook een leuke aktiviteit om samen met uw (klein)kinderen te doen !

In deze 3 uur durende workshop gaat u met een zakje verse bolussen naar huis.

Ondertussen maken we nog een soepje, pesto’s of ander klein hapje klaar.

Tussendoor drinken we een kopje koffie of thee.

Data:
Woensdag 27 mrt. 2024 om 14.00 u – ca. 17.00 u

Woensdag 9 okt. 2024 om 14.00 u – ca. 17.00 u

Kosten: € 17,50 p.p.
Inschrijving is definitief bij vóórafbetaling.
Opgave: tot 4 dagen voor aanvang.

Annulering kan kosteloos tot 48 uur vòòr aanvang.

Wilt u met een eigen groep bolussen bakken, dan is dat op andere tijdstippen ook mogelijk!

Bent u geïnteresseerd in vegetarisch koken en wilt u nieuwe ideeën, dan is deze ‘In – stap – op – maat – cursus ‘ een aanrader.

U kunt alle workshops als cursus volgen.
Wilt u slechts aan één of twee workshops deelnemen, dan kan dit ook.

De cursusinhoud bestaat uit het bereiden van 3-gangen menu’s, een feestmaaltijd, achtergrondinformatie met voedingsverantwoording en werken met diverse kruiden.

 

Cursusdata:

24 oktober, 31 oktober, 7 november 2024

Aanvang: 17.00 u tot ca. 21.30 u
Kosten: € 123,- voor alle data
Losse workshop € 47,50

Inschrijving is definitief bij vóórafbetaling

STAPPEN – KOKEN – HAPPEN

 

Wilt u een aktief weekend en genieten van het landelijke Walcheren ?

Programma:
11.00 uur: Aankomst op kookboerderij Krommenhoeke, waar we starten met een kopje koffie/thee

12.00 uur: Eenvoudige lunch

13.00 uur: Wandelen op Walcheren met gids Hans Corbijn, die van alles weet te vertellen over het
landschap. Tocht van max. 10 km (2 à 2,5 uur)

16.00 uur: Drankje in de kookboerderij

16.30 uur: Kookworkshop

21.30 uur: Lekker uitbuiken, genieten van het uitzicht en daarna goed slapen

Volgende dag ca. 9.00 uur: ontbijt

Kosten p.p. (minimaal 6 deelnemers):
workshop + 2 koffie/thee € 42,50
lunch €12,50
overnachting en ontbijt € 40,-

Wandeling tot max. 20 pers. € 125,- voor hele groep

Bovenstaande programma kan natuurlijk in overleg worden aangepast.

O.a. vanwege weersomstandigheden, speciale verzoeken e.d. kunnen tijden worden aangepast.

U kunt altijd extra drankjes e.d. bestellen, dit wordt apart berekend.

Kijk voor meer informatie op: www.wandelenopwalcheren.nl of Facebook

Geschikte kookworkshops voor mannen met weinig kookervaring, die graag iets meer van
de kookgeheimen (van Krommenhoeke) te weten willen komen.

In groepjes maken we 2 – en 3 gangenmenu’s, waarin veel basisbereidingen voorkomen.

Na afloop van de cursus bent u in staat om zelf eenvoudige maaltijden te bereiden.

De gemaakte gerechten, tijdens de 4 uur durende workshop, eten we gezellig samen op in combinatie met een drankje.

 

Data:

4 december, 11 december 2024

Tijdstip: 16.30 u – ca. 20.30 u

Kosten: € 80,- incl. alle ingrediënten en drankjes.

Losse workshop : € 45,-

Reserveren tot een week voor aanvang.

Inschrijving is definitief bij vòòrafbetaling.

Werken met verse kruiden! Ja, heerlijk, maar wat zijn goede combinaties?
En hoe kweek jezelf je kruiden in je tuintje of op het balkon.
We maken diverse gerechtjes, die samen een lekkere maaltijd opleveren.

Datum:
Woensdag 25 september 2024
Aanvang: 17.00 u tot ca. 21.00 u
Kosten: € 40,- (incl. koffie, thee)

Op het terras van de kookboerderij is sinds kort een mooie houtgestookte pizzaoven.
Deze wordt opgestookt met fruitbomen- en essenhout uit eigen boomgaard.

Met een groep, vanaf 10 personen tot ca. 30 personen, kunt u zelf van die knapperige pizza’s bakken !
Arrangementen:
Voor groepen tot 20 personen: Zelfgemaakte pizza met enkele rauwkostsalades, nagerecht
met koffie/thee (excl. alcoholische dranken) kost € 32,50 p.p.
Voor groepen vanaf 21 – ca. 30 personen:  kosten € 28,50 p.p.
In overleg kan de inhoud van deze workshop altijd worden aangepast.